Cultuur en vrije tijd

Kasteel van Murol:

Middeleeuws kasteel uit de 12e eeuw, het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de Auvergne. Het ligt boven in het dorp Murol en biedt een fantastisch uitzicht over de gehele vallei. U kunt het kasteel bezichtigen. Een eenvoudig bezoek tot een rondleiding met lieflijke dames en ridders, vertrek op een reis door de tijd die jong en oud zal betoveren!

Saint Nectaire-kerk:

Deze Romaanse kerk werd halverwege 12e eeuw opgericht en maakt deel uit van de 6 grootste kerken van de Auvergne. Tot deze zes behoren ook de Notre Dame Du Port-basiliek in Clermont Fernand, de Notre Dame d’Orcival-basiliek, de Saint Austremoine d’Issoire-kerk, de Notre Dame de Saint-Saturnin-kerk en de Saint Julien de Brioude-basiliek (Haute Loire).

Het dorp Besse:

Een typisch bergdorpje met schattige geplaveide straatjes en een oude toren.

Vulcania:

“Musée” van vulkanologie in de Auvergne. Energieke en speelse activiteiten, 5D-film, interactieve exposites, spellen en ervaringen, u bent straks een kenner op het gebied van vulkanen!

Onze geweldige regio biedt naast meren, watervallen en vulkanen ook kerken, kastelen en musea.

Mountainbike:

Espace Super Mountainbike in Super Besse met een kindergedeelte speciaal voor de kleine fietsers met mini-bruggetjes, mini-heuvels en een slalomparcours.

Het bike Park (voor volwassenen) en mountainbike-afdalingen

Kabelbaan:

De kabelbaan Fantasticable in Super Besse is DE kabelbaan in Frankrijk en biedt het grootste hoogteverschil (240 m) van alle kabelbanen. Beleef de grootste adrenalinekick 1600 m lang, alleen of met z’n tweeën.

Avonturenpark:

Diverse boomklimparken zijn aanwezig in het Sancymassief. Er is er een in Saint Nectaire met een circuit speciaal voor de allerkleinsten (vanaf 5 jaar).

- Tochten te paard, met de mountainbike of te voet, voor elk wat wils!

 
 
Famille Plus La clef verte Rando Accueil
Téléchargements
Axelliance annuleringsverzekering (PDF)
Foto Brochure (PDF)
Algemene verkoopsvoorwaarden (PDF)
Plan camping Fougères (PDF)
Verhuurplannen van Fougères (PDF)
Tarifs 2019 (PDF)